Chantal Jansen -praktijkhouder-

 

- NVRG Relatie- Gezinstherapeut

- Ervaringsgericht Supervisor en Coach (LVSC)

- EFT basis en gevorderd opgeleid relatietherapeut

- Houd me vast trainer

- ABFT hechtingsgericht gezinstherapeut (stichting EFT alsmede Level 1 Leuven)

- Ervaringsgericht Supervisor (Kempler instituut) io

- Equine Assisted Coach (therapeutisch werken met paarden) level 3 

- Compassion Focused therapeut

- DGT therapeut

- Mindfulness coach

- Natuurcoach (Innersteps)

 

 

Al zeker 13 jaar ben ik werkzaam als therapeut in de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarvoor ben ik 4 jaar werkzaam geweest bij een organisatie voor ambulante gezinshulpverlening. Samenspel in interactie en verbinding tussen partners en gezinsleden is wat me fascineert en inspireert. 

 

Ik ben breed opgeleid en maak gebruik van verschillende methoden en therapeutische interventies. Mijn theoretische vorming en kennis clustert zich in expertise gericht op verbinding, hechting en autonomie met jezelf als mens en anderen om je heen. Ik maak gebruik van ervaringsgerichte technieken om de patronen in gedachten, gevoelens en gedrag zichtbaar te maken en alternatieven te onderzoeken. Ervaren en voelen staan centraal binnen mijn behandelingen. 

 

De laatste jaren heb ik mij ontwikkeld in het ervaringsgericht werken met paarden. Paarden zijn meesters in het lezen van signalen van anderen. Zij hebben een goed geheugen maar elk moment is ook weer nieuw. Dat maakt hen uitermate geschikt als aanvulling op therapeutisch en coachend vlak. 

 

Als professional beschik ik over een volle figuurlijke gereedschapskist met kennis en tools opgedaan door middel van congresbezoek, cursussen, kortere opleidingen, trainingen en literatuurstudie. Deze bevat onder andere kennis over werken met gestalt, opstellingen doen met paarden of houten figuren/ Duplo, werken met voice dialoque, energiewerk, verschillende ademhalingstechnieken en interventies, traumakennis en technieken onder andere om het centrale zenuwstelsel te beïnvloeden en als laatste specialisatie supervisorische kennis over leervoorkeuren en leerstijlen. 

Samenwerkingen:

De Bospraktijk heeft naast dit vaste team een breed netwerk aan professionals om zich heen. Wij zetten dit netwerk dan ook graag in door samenwerkingen zo nodig aan te gaan als de expertise van deze professional meer toereikend is.

 

Ons vertrouwen is dat ieder mens zijn of haar proces kan voltooien mits de juiste context aanwezig is. Dit faciliteren en organiseren is iets waar we bij de Bospraktijk jou en vele anderen mee kunnen helpen.  Dit zodat een ieder kan en mag groeien in kracht en talent.  

Belangrijke codes/ registraties:

AGB code praktijk: 90068197
AGB code therapeut NVPA: 90109198
AGB code psychosociaal zorgverlener/ genezer: 90068197
LVSC: JAN059
NVRG: 13711

NVPA: 104754

EFT: 3851